Nimamo 100 % brezogljičnega odtisa, vendar …

… ga sploh kdo ima?

Pri Slovenski postelji verjamemo, da nič ne premaga dobrega spanca. Verjamemo pa tudi, da ne moremo mirno spati, če nas skrbi za naš planet. Ti dve skrbi poskušamo združevati in ustvarjati ležišča in ostale izdelke, ki hkrati zagotavljajo kakovosten spanec in prispevajo k ohranjanju našega okolja

Kako Slovenska postelja skrbi za naše okolje?

 1. Z dolgo življensko dobo izdelkov.

Ena izmed ključnih prednosti, ki jih naši izdelki prinašajo na slovenski trg, je njihova dolga življenjska doba, ki jo dosegajo zaradi kakovostnih in lokalno pridobljenih surovin. V nasprotju z nekaterimi drugimi izdelki, ki se hitro obrabijo ali zastarajo, so naši narejeni, da trajajo. Visokokakovostna ležišča lahko zdržijo desetletja, kar pomeni, da ni potrebno pogosto menjavanje. S tem se zmanjša količina odpadkov, potreba po novih materialih in masovni proizvodnji.

 2. Zasnova izdelkov z mislijo o naravnih materialih.

Pri zasnovi naših izdelkov je izbira materialov pomembna stalnica, ki je že v idejni zasnovi usmerjena v uporabo ekološko pridobljenih materialov. To vključuje volno, naravni lateks, bombaž in tudi les. Te naravne surovine so obnovljive, njihovo pridobivanje pa manj obremenjuje okolje v primerjavi s sintetičnimi materiali. Poleg tega naravni materiali pogosto zagotavljajo boljše pogoje za spanje, saj omogočajo boljšo zračnost in uravnavanje temperature, ki sta za dober spanec ključnega pomena.

3. Prehod na obnovljive vire energije.

Proizvodnja porabi veliko energije, vendar se jo lahko v veliki meri zmanjša in preusmeri k obnovljivim virom energije. Leta 2022 smo pri Slovenski postelji pričeli s prehodom na obnovljive vire energije, kar je do danes prineslo zmanjšanje našega ogljičnega odtisa za 21.000 kg, kar je ekvivalentno sajenju 640 dreves.

V zimski sezoni 2022/2023 smo v naši proizvodnji pričeli tudi s prehodom iz plinske centralne peči na kombinirano ogrevanje s pomočjo električne centralne peči, s čimer pripomoremo k zmanjševanju porabe neobnovljivih virov. V letošnjo zimsko sezono pa vstopamo s prilagojeno infrastrukturo, ki bo poskrbela za še učinkovitejšo izrabo obnovljivih virov energije, hkrati pa pridno optimiziramo poslovne procese, ki bodo še dodatno pripomogli k trajnostni usmerjenosti podjetja.

 4. Izdelava po meri in racionalna poraba materialov.

Pomemben vidik pri ustvarjanju naravi prijaznih ležišč in posteljnine je celoten pristop podjetja k načinu izdelave. Veliko ponudnikov izdeluje ležišča po t. i. tekočem traku, kar pomeni, da izdelke proizvajajo na zalogo, ne pa izrecno za vas in vaše potrebe.

Pri Slovenski postelji sledimo drugačnemu pristopu, saj izdelujemo izdelke po meri. To omogoča racionalno porabo materialov in maksimalno koriščenje virov, pri čemer stremimo k ustvarjanju minimalne količine odpadkov. Poleg tega si prizadevamo, da je vsaka postelja in posteljnina prilagojena potrebam in željam naših strank. To pomeni, da ne ustvarjamo standardiziranih izdelkov, ki bi se kopičili na zalogi, ampak izdelujemo ležišča, ki izpolnjujejo vaše individualne zahteve. S tem zmanjšujemo potrebo po nepotrebnem shranjevanju in odstranjevanju neprodanih izdelkov, kar je v skladu z našim trajnostnim pristopom k proizvodnji.

Pri Slovenski postelji verjamemo, da je način izdelave po meri ključen za varovanje okolja in zagotavljanje, da so naši izdelki ne le udobni, ampak tudi prijazni do planeta. S tem namenom se trudimo izpolniti vaša pričakovanja in hkrati prispevati k ohranjanju okolja za prihodnje generacije.

Hvala, ker ste na tej tranziciji v trajnostno usmerjeno podjetje z nami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč