Zaščititi ležišče ali ne?

Posteljni nadvložki: da ali ne?

Najboljši nadvložek je tisti, ki najbolje ustreza našim potrebam in željam. Vendar pa ni nujno, da nadvložek vedno potrebujemo. Ko smo zadovoljni z udobjem in mikroklimo v postelji ter imamo pralno prevleko že na ležišču, ga morda ne potrebujemo.

Če pa želimo dodatno udobje, termoregulacijo ali zaščito pred madeži, hišnemu prahu, pršicami in obrabo, je nadvložek pravilna izbira in lahko tudi podaljša življenjsko dobo ležišča. Na voljo jih je cela vrsta, zato moramo pri izbiri vedeti, kaj pravzaprav želimo doseči in biti pozorni na ustrezne materiale, pralnost ter dobro preveriti sestavo. Vsak nadvložek ni primeren za vsakogar, zato izmed treh skupin izberimo najustreznejšega zase.

Nadvložki za zaščito

Pralen, prešit bombažni nadvložek je idealen za dodatno zaščito ležišča iz higienskih razlogov. Popoln je za ljudi z alergijami in občutljivo kožo, kjer je pralnost na 60˚ še posebej pomembna, da lahko ohranjamo čisto in higienično spalno okolje in zavarujemo ležišče pred umazanijo, prahom, pršicami, znojem, vlago, odmrlo kožo, mikroorganizmi, madeži ali alergeni. Bombažni nadvložek odlikuje tudi zračnost, saj pomaga uravnavati temperaturo med spanjem in preprečuje pregrevanje ter znojenje. Na ležalno površino ga enostavno namestimo z elastičnimi trakovi na vseh štirih straneh.

Nadvložki za udobje

Lateks nadvložki so zasnovani tako, da izboljšajo udobje npr. pretrdega ležišča, povečajo pa tudi sprostitev in pomagajo razbremeniti pritisk na določene dele telesa (ramena, boki in kolena). Lateks je zaradi naravne sestave izredno odporen na razvoj različnih mikroorganizmov, hkrati pa je tudi bolj prožen in zračen kot npr. spominska pena.

Debelejši nadvložki so boljša rešitev za začasna ležišča in so primerni za prenočevanje v kampih in vikendih ali pa jih enostavno namestimo na sedežne garniture in zofe za občasno prenočevanje gostov. Pri takih nadvložkih je zaradi dinamične uporabe priročno, da imajo pralno prevleko z zadrgo.

Termoregulacijski nadvložki

Termoregulacijski nadvložki so lahko izdelani bodisi iz domače, bodisi merino volne. Naravna vlakna regulirajo telesno temperaturo tako, da pozimi grejejo, poleti pa hladijo. Ko vpijajo vlago, jo naravno tudi odvajajo, da se zbudimo suhi in sveži. Ustvarjajo torej stabilno mikroklimo v postelji, kar je izrednega pomena pri boju s pršicami in ostalimi mikroorganizmi.

Če je ležišče staro in deformirano, pa tudi nadvložek morda ni najboljša rešitev. Namesto tega je bolje kupiti novo ležišče brez dodatnih stroškov, kar je dolgoročno boljša naložba za denarnico in spanec, čeprav se kratkoročno morda zdi dražja. Pred nakupom kateregakoli izmed naštetih, se moramo torej dobro pozanimati, ali bo nadvložek pravilna rešitev za naše ležišče in za kakšen namen ga bomo uporabljali. Pri Slovenski postelji vam zato z veseljem svetujemo in pomagamo izbrati pravi nadvložek za vaše ležišče in potrebe.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč