Ste vedeli, da obstaja “servis” vzmetnic?

Zakaj je v svetu spreminjajočega življenjskega sloga servis tako bolj pomemben?

Vaša teža ali življenjski slog se skozi življenje spreminjata, in morda opažate, da vaše trenutno ležišče več ne ustreza vašim potrebam. Pridobivanje ali izgubljanje teže ter spremembe v dnevnih navadah lahko vplivajo na to, kakšno podporo in udobje potrebujete med spanjem. S starostjo zaradi naravnega procesa izgube mišične mase in drugih sprememb v telesu bolj občutimo trdoto ležišča. Z izgubo mišične mase, še posebej v mišicah hrbta in bokov, se lahko pri starejših osebah povečajo pritiski in neugodje na ležišču, ki je nekoč veljalo za udobno. Poleg tega spremembe v porazdelitvi telesne teže in prožnosti sklepov lahko vplivajo na spremembo preferenc spanja.

Ležišče, ki je bilo v preteklosti morda idealno, se lahko zdaj zdi pretrdo oz. premehko. Morda je ležišče še vedno v popolnoma dobrem stanju, vendar vam zaradi sprememb v telesu preprosto ne ustreza več tako kot prej. Če se je vaš življenjski slog občutno spremenil in izgubljanje ali pridobivanje teže ter spremembe v dnevnih navadah vplivajo na to, kakšno podporo in udobje potrebujete med spanjem, in razmišljate o izboljšanju vašega nočnega počitka, vam v Slovenski postelji ponujamo storitev obnovitve oz. predelave ležišča. Lahko bi jo poimenovali tudi kar “servis” ležišč.

Razlogov za obisk je kar nekaj:

 • ekonomičnost: obnova oz. predelava trdote ležišča je pogosto bolj prijazna do denarnice kot nakup povsem nove vzmetnice,
 • okolju prijazno: servis ležišča prispeva k okoljski trajnosti z zmanjšanjem odpadkov. Podaljšanje življenjske dobe ležišča s popravili pomaga zmanjšati okoljski vpliv odstranjevanja ležišča
 • prilagojeno udobje: popravilo ležišča vam omogoča prilagoditev trdote in s tem uskladitev udobja z vašim trenutnim življenjskim slogom in specifičnimi potrebami,
 • podaljšana življenjska doba: s pravočasnim reševanjem težav prek popravil lahko bistveno podaljšate skupno življenjsko dobo vašega ležišča, kar vam zagotovi, da boste iz svoje naložbe iztržili največ v daljšem časovnem obdobju,
 • manj motenj pri spanju: na preoblikovano ležišče se zlahka privadite, saj je to le nadgradnja ležišča, n akaterega ste že navajeni.

Odločitev o servisiranju ležišča je odvisna od obsega obrabe, modela ležišča, vrste poškodbe vzmetnice in seveda vaših osebnih preferenc. Če pa je poškodovano ležišče v prehudem stanju, ali je ležišče res doseglo konec svoje življenjske dobe, je zamenjava morda edina praktična izbira.

Če naletite na kakršnekoli težave s svojim ležiščem ali če si želite zgolj raziskati nove možnosti za izboljšanje vašega spanca, vas vabimo, da nas kontaktirate ali obiščete naše poslovalnice po vsej Sloveniji.

Naša ekipa strokovnjakov je tukaj, da vam z veseljem pomaga odkriti pravo rešitev za vašeudobno spanje.

Ne pozabite, da je redna skrb za vaše ležišče najbolj ekonomična, saj lahko s tem preprečite številne nevšečnosti, še preden se pojavijo. Več o tem, kako zaščititi ležišče, si lahko preberete tukaj.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč
    Izdelki, ki vam bodo morda všeč